Bogatu gastronomsku ponudu lepoglavskog kraja predstavit će u četvrtak, 27. ožujka u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca članovi Kulturno-umjetničkog društva “Lepoglavski pušlek”. Bit će to još jedna zanimljiva večer za koju će Pušleki pripremiti razna jela iz „Lepoglavske kuharice”, a onda i pokazati kako se radi od prošle godine zaštićena – gibanica s repom.
Za tu su autentičnu slasticu Pušleki na prošlogodišnjem Interslastu – internacionalnom kongresu slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva u Tuheljskim Toplicama dobili u kategoriji Folkslast – zlatnu medalju.
Vrijedi istaknuti kako je gibanica s repom drugo jelo lepoglavskog kraja koje je dobilo jamstveni žig Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, a sada će recept i način izrade članice Pušleka predstaviti lepoglavskoj publici.
Osim toga, posjetitelji će moći kušati i mlinčani kolač, zagorsku juhu, razne slatke i slane delicije i nagrađivana vina članova Udruge vinogradara, voćara i vinara “Klopotec”.
Ova zanimljiva gastronomska večer bit će održana zahvaljujući suradnji KUD-a Lepoglavski pušlek, Turističke zajednice grada Lepoglave, Grada Lepoglave i TKIC-a a počet će u 18 sati i ulaz je slobodan.